ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μεταφορικά.

Όλες οι μεταφορές στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι Δωρεάν από αγορές 300 ευρώ και άνω…

Χρωματισμοί

Όλα σχέδια και οι τόνοι των Χρωμάτων στις φωτογραφίες του site μπορεί να είναι διαφορετικά λόγω του φωτισμού κατά την παραγωγή τους και λόγω της οθόνης που χρησιμοποιείτε! Για καλύτερα αποτελέσματα περάστε από τα καταστήματα μας να τα δούμε ζωντανά στο φως της ημέρας !


Τι πρέπει να προσέξετε κατά την τοποθέτηση των πλακιδίων.

Όλα τα κεραμικά προϊόντα υπόκεινται σε διαφοροποιήσεις σχετικά με την διάστασή τους (CALIBRO)και την απόχρωσή τους (TONO). Για τον λόγο αυτό, πρέπει πριν την τοποθέτησή τους να ελέγχεται πάντα ο ΤΟΝΟΣ και το CALIBRO των πλακιδίων (αναγράφεται σε κάθε κιβώτιο). Όλα τα κιβώτια του ίδιου σχεδίου θα πρέπει να αναγράφουν στην προβλεπόμενη θέση τον ίδιο τόνο και calibro.

Πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων θα πρέπει να ανοίγονται δυο-τρια κιβώτια και να απλώνονται στο δάπεδο ώστε να ελέγχεται η αισθητική που αποδίδει το προϊόν αλλά και να ελεγχθούν ο τόνος και το calibro. Σε πολλές περιπτώσεις πλακιδίων στην πίσω μεριά του πλακιδίου υπάρχουν οδηγοί τοποθέτησης (βελάκια). Στην περίπτωση των πλακιδίων τοίχου και κουζίνας θα πρέπει από τον τοποθέτη να γίνεται ένας οδηγός (κατακόρυφη ανάπτυξη μιας στήλης πλακιδίων ) ώστε να ελεγχθεί το calibro μεταξύ ανοιχτού και σκούρου πλακιδίου αλλά και ο τρόπος που θα τοποθετηθούν τα ειδικά τεμάχια.

Για να πετύχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα θα πρέπει κατά την τοποθέτηση να γίνεται μίξη των τεμαχίων από διαφορετικά κιβώτια. Η τοποθέτηση των πλακιδίων θα πρέπει να γίνεται πάντα με αρμό, τόσο στο δάπεδο όσο και στον τοίχο.

Η κόλληση των πλακιδίων θα πρέπει να γίνεται με την προβλεπόμενη κόλλα, ανάλογα με το είδος της επιφάνειας επικόλλησης του πλακιδίου αλλά και τον τύπο του πλακιδίου.

Η τοποθέτηση της κόλλας θα πρέπει να γίνεται με ειδικό εργαλείο επίστρωσης κόλλας (χτένα κόλλας πλακιδίων) και θα πρέπει να γίνεται ομοιόμορφα χωρίς να αφήνει μεγάλα κενά κάτω από το πλακάκι.
Όταν δημιουργούνται κενά ανάμεσα στο πλακάκι και στην επιφάνεια επικόλλησης έχουμε φαινόμενα θραύσης πλακιδίων ή και ξεκολλήματος λόγω συστολής και διαστολής αλλά και λόγω συσσώρευσης υγρασίας.

Μετά το στέγνωμα της κόλλας (ο χρόνος ποικίλει ανάλογα από τα επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας που επικρατούν στο χώρο τοποθέτησης των πλακιδίων) μπορεί να γίνει αρμολόγηση του πλακιδίου.
Τα υπολείμματα από τον αρμόστοκο θα πρέπει να απομακρύνονται πριν αυτός στεγνώσει. Ακόμα υπάρχουν ειδικά υγρά καθαριστικά που βοηθάνε στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων του αρμόστοκου όταν αυτός ξεραθεί τελείως. Η απομάκρυνση των υπολειμμάτων κόλλας και αρμόστοκου με την χρήση μεταλλικών ή συρμάτινων αντικειμένων καθώς και η χρήση σκληρών και όξινων καθαριστικών μπορεί να καταστρέψει το πλακάκι.

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την τοποθέτηση των ειδών υγιεινής.

Πριν την τοποθέτηση μπαταριών, στηλών ντούζ και συστημάτων υδρομασάζ και σάουνας πρέπει να αφήσουμε να τρέξει αρκετό νερό ώστε να καθαρίσουν οι σωλήνες και το δίκτυο παροχής νερού από ξένα σώματα και μικροαντικείμενα (υπολείμματα σοβά, χώματα, άμμος κλπ) που πιθανόν να έχουν εισχωρήσει στις σωληνώσεις κατά την διάρκεια της κατασκευής ή επιδιόρθωσης.

Να τοποθετούνται τα ειδικά φίλτρα στην παροχή νερού (στην ένωση του σωλήνα με το σπιράλ της μπαταρίας). Σε περίπτωση που το νερό της περιοχής είναι σκληρό, να τοποθετείται απαραίτητα φίλτρο νερού και αποσκληρυντής νερού στην κεντρική παροχή νερού λίγο μετά τον μετρητή ύδρευσης.

Κατά τον καθαρισμό της βρύσης να μην χρησιμοποιούνται σκληρά και όξινα καθαριστικά, καθώς και καθαριστικά που περιέχουν κόκκους καθαριστικού. Η απομάκρυνση των αλάτων μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ξύδι. Σε τακτά χρονικά διαστήματα να γίνεται καθαρισμός των φίλτρων τόσο αυτών της βρύσης όσο και των παροχών νερού.